Ιστορία των ανδρικών ομάδων Μπάσκετ της Ελευθερίας

όταν τα γήπεδα ήταν ανοικτά και τσιμεντένια.

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή της η Ελευθερία, άρχισε να δημιουργεί τμήμα μπάσκετ, με πολλούς αθλητές να περνούν φορούν την φανέλα του συλλόγου, μερικών τα ονόματα είναι έκπληξη, όπως οι θρυλικοί διεθνείς βολεϊμπολίστες Στέλιος Καζάζης και Ο Μιχάλης Γεωργαντής, έπαιξαν μπάσκετ στην Ελευθερία. Επίσης στην Ελευθερία αγωνίσθηκε και ο δις πρωταθλητής Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό Κατσίνης. Πολλοί αθλητές ξεκινώντας από την Ελευθερία αγωνίσθηκαν σε άλλους συλλόγους στα εθνικά πρωτάθλήματα όπωςοι Βασιλόπουλος Θοδωρής, οι αδελφοί Ιορδάνου, οι αδελφοί Καρβούνης Παύλος και Πέτρος, ο Τερλέγκας Χρήστος.

 Η Ελευθερία από την αρχή της ιστορίας της έδινε προσοχή στις υποδομές της, και αρκετοί αθλητές πέραν αυτών που συνέχισαν σε συλλόγους ανωτέρων κατηγοριών, πάντα η ανδρική της ομάδα είχε σαν βάση αθλητές προερχόμενους από τα μικρά της τμήματα, συνήθως σε μεγάλο ποσοστό

Η Ελευθερία ξεκίνησε στην Ε.Σ.Κ.Α. την σεζόν 1979-1980, υπό τον κόουτς Σταματιάδη και με τεχνική επίβλεψη από τον εκ των επιφανών προπονητών της χώρας, Ποτόσογλου, που στο μέλλον θα συνδεθεί με την Ελευθερία.

Στα επόμενα έτη πολλοί προπονητές εργάσθηκαν στην ομάδα μας, όπως επίσης και ο εκ των ιστορικών προπονητών, Νίκος Μήλας, επίσης οι Παπαθανασίου, Κουτσούρης, Βλαχούλης και ως αθλητής , αλλά και προπονητές που εργάζονται και πάλι σήμερα στην Ελευθερία, πχ Τσαραπατσάνης, αλλά και ο σημερινός κόουτς των ανδρών Σίμος.

Η Ελευθερία αγωνιζόταν στην Ε.Σ.Κ. Αττικής και το 1995 βρισκόταν στην Α’ κατηγορία της. Το έτος αυτό η Ε.Σ.Κ.Α. διαχωρίστηκε και οι ομάδες των νοτίων περιοχών αποτέλεσαν μια νέα Ένωση την Ε.Σ.Κα.Ν.Α. Η Ελευθερία κατατάχθηκε στην Α΄ κατηγορία, και τα επόμενα χρόνια, ήταν μια ομάδα που βρισκόταν κατά περιόδους στην A΄και B΄ κατηγορία. Το 2002  βρισκόταν στην Γ΄ κατηγορία (από τις 4 της Ε.Σ.Κα.Ν.Α.)  αλλά τα επόμενα χρόνια βρέθηκε στην Β΄ κατηγορία.

Από το 2006 που η Ελευθερία επέστρεψε στην Α κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., θα είναι κατά κανόνα ομάδα αυτής της κατηγορίας ενώ 5 φορές οπου θα πέσει στην Β θα παραμένει εκεί πάντα μόνο για μια σεζόν.

ιστορία 1979-σήμερα

Η περιγραφή κατ' έτος, για όλα τα τμήματα Ανδρών, έως των αγοριών.

Δυστυχώς η ύπαρξη περισσοτέρων στοιχείων, κυρίως για τις παλιές δεκαετίες προς το παρόν ήταν αδύνατη, και φοβούμαστε πως σημαντικοί αθλητές και παράγοντες να αδικηθούν. Φυσικά με την πάροδο του χρόνου, ήταν φυσικό να διαθέτουμε περισσότερα στοιχεία, ειδικώς στην πρόσφατη περίοδο όπου υπάρχει αρκετό καταχωρημένο ηλεκτρονικώς υλικό. Από το 2016-17 το παρόν σάιτ αποτελεί τον επίσημο ιστότοπο της Ελευθερίας, όπου η ιστορία της ομάδας ρέει αγώνα με αγώνα, γεγονός προς γεγονός και για όλα τα τμήματα που αγωνίζονται σε επίσημα πρωταθλήματα των Ομοσπονδιών. Η προηγούμενη περίοδος μέσα του 2011 έως το 2016, είναι καταγεγραμμένη στο παλιό μας μπλογκ ( http://eleftheriamoschatou.blogspot.com  ). Τα προηγούμενα έτη συλλέχθηκαν είτε από την Βικιπαίδεια αλλά και αναμνήσεις παλιών μελών, και η συλλογή συνεχίζεται με την ελπίδα κάποτε να υπάρχει όλη η ιστορία.

Οπωσδήποτε οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, καθώς τα πρώτα χρόνια της Ελευθερίας ήταν σημαντικά, όχι μόνο για τους μεγάλους αθλητές που φόρεσαν τα μπλε, αλλά και στο ότι συντελέστηκε η καταξίωση του συλλόγου στην Ν. Ανατολική Αττική. Το μέϊλ του συλλόγου είναι:  eleftheriamoschatou@gmail.com

 Περιγραφή κατά σεζόν: όλη η καταχώρηση τελεί προς το παρόν υπό επεξεργασία

 

Την σεζόν, 2005-06, η Ελευθερία στην Β Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Ποτόσογλου (προπονητή εθνικών ομάδων παλαιότερα) -Παπαναστασίου, ανήλθε στην Α Κατηγορία Ανδρών της Ε.Σ.Κα.Ν.Α.,

 

Την σεζόν, 2006-07, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Ποτόσογλου -Παπαναστασίου, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τη σταθεροποίησή της σε αυτή. Σε πρωτάθλημα 14 ομάδων, συγκέντρωσε 8 νίκες και 18 ήττες με αποτέλεσμα να καταταγεί στη 12η θέση και να υποβιβαστεί στη Β Κατηγορία.

 

Την σεζόν, 2007-08, η Ελευθερία στην Β Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Ποτόσογλου -Παπαναστασίου, ήταν η μία από τις τέσσερις ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδο επανερχόμενη αμέσως στην Α' Κατηγορία.

 

Την σεζόν, 2008-09, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Ποτόσογλου -Δυαλυνά, έδειξε όχι μόνο απλώς καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά ήταν πρωταγωνίστρια, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την Α' Κατηγορία στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε σύνολο 14 ομάδων.  Ήταν και είναι ως σήμερα η καλύτερη βαθμολογική θέση για την Ελευθερία, που είχε την εποχή εκείνη ένα από τα καλύτερα ¨ρόστερ¨ όλων των εποχών, με αρκετούς παίκτες γέννημα θρέμμα της ομάδας να αγωνίζονται ακόμη και σήμερα. Διεκδίκησε τότε ακόμη και την άνοδο, μαθηματικώς έως λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και μπορούσε στο τέλος να διαμαρτύρεται πως είχε αδικηθεί από διαιτητικές αποφάσεις. Ήταν έως και σήμερα η καλύτερη παρουσία του συλλόγου στην Ε.Σ.Κα.Ν.Α.

 

Την σεζόν, 2009-10, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Ποτόσογλου-Σαββούρδο, οπότε και το Πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας διεξήχθη και πάλι μεταξύ 14 ομάδων, ο σύλλογος του Μοσχάτου τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας συλλέξει 15 νίκες και 11 ήττες, και δείχνοντας να παραμένει στον πυρήνα των ισχυρών της Α κατηγορίας. Σημειώνεται πως παρατηρήθηκε πενταπλή ισοβαθμία για τις θέσεις 5 έως 9 ανάμεσα στις ομάδες Α.Ε. Ρέντη, Ελευθερία, Προοδευτική, Πέρα και Φιλαθλητικό Μεγάρων, με την τελική κατάταξη να διαμορφώνεται από τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Με την αποχώρηση Ποτόσογλου στις τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα ήταν υπό την καθοδήγηση του Σαββούρδου.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: .  ΕΦΗΒΟΙ (92,>17χρ.)  και ΠΑΙΔΕΣ (94>15 χρ.) ήταν από τις υπολογίσιμες δυνάμεις της Α κατηγορίας.

 

Την σεζόν, 2010-11, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τον Σαββούρδο αλλά μετά τις πρώτες αγωνιστικές τον αντικατέστησε ο παλαιός παίκτης της ομάδος Καρβούνης ενώ λίγο πριν το τέλος της σεζόν ανέλαβε ο Κουτσούμπας. Η σεζόν ξεκίνησε με στόχο να συνεχιστεί η προσπάθεια ανόδου της Ελευθερίας στη Γ' Εθνική, ωστόσο και πάλι δεν πέτυχε το στόχο της. Στην τελική βαθμολογία βρέθηκε στην 8η θέση σε σύνολο 14 συλλόγων, με ασφάλεια πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο απολογισμός της χρονιάς ήταν 12 νίκες και 14 ήττες, όσες συνέλεξαν και οι ομάδες Πρωτέας Βούλας και Φοίνικας Πειραιά. Παραλλήλως στο κύπελλο η Ελευθερία άγγιξε για πρώτη φορά την είσοδο στο φάιναλ-4, φτάνοντας στους προημιτελικούς! Την εξαιρετική αυτή ομάδα αποτελούσαν οι: Φραγκούλης, Κουτσουμπάκος, Παρασίδης, Κόλλιας, Τζαφέρης, Παπατρέχας, Καρασούλας, Χατζηκίδης, Τσιρόπουλος, Παυλιάς. Επίσης είχαν παρουσία οι : Γκαφάρ, και οι έφηβοι : Κυριακού, Βάθης, Ανδρουλάκης, Βούτας, Λύτρας, Μαρκουίζος, Μπότσας.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: υποβιβασμός παίδων & εφήβων, μετά από μεγάλη παραμονή στην Α κατηγορία

1.  ΕΦΗΒΟΙ (93,>17χρ.) υποβιβάσθηκαν στην Β κατηγορία. Η ομάδα (κόουτς Κουτσούμπας): Κυριακού, Βάθης, Νικολάου, Ροδιτάκης, Χαλβατζής, Ανδρουλάκης, Βούτας, Λύτρας, Μαρκουίζος, Τσολιάς, Χανιωτάκης.

2.  ΠΑΙΔΕΣ (95>15 χρ.) υποβιβάσθηκαν στην Β κατηγορία. Η ομάδα (κόουτς Διολέτης): Αθανασέλης, Ευθυμίου, Μπεντούρ, Παπαντωνίου, Σγαρδέλης, Χατζηδάκης, Γιαννουσάς, Πάσμα, Παπακωνσταντίνου, Κωλέτσης, Παπουρτζής & ο παμπαίς Ιορδάνου.

Τα προμίνι αγόρια (κόουτς Σταθόπουλος): Αλοϊζος, Βασιλειάδης-Τσελεπίδης, Δελακάς, Λύκος, Σκαρπέλος, Τσιόγκας, Χριστόπουλος Μ., Χριστόπουλος Ν.

5.  ΠΡΟΜΙΝΙ (99>12 χρ.). Η ομάδα (κόουτς Σταθόπουλος): Αλοϊζος, Βασιλειάδης –Τσελεπίδης, Δελακάς, Λύκος, Σκαρπέλος, Τσιόγκας, Χριστόπουλος Μ., Χριστόπουλος Ν., Λιατάκης, Προεστάκης, Τσιγκάκος, Χατζηπαυλής.

 

Την σεζόν, 2011-12 η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Κακκαλιά -Παπαναστασίου, ξεκίνησε νέα προσπάθεια αλλά η απόδοση του συλλόγου, μετά και από βαρύς τραυματισμούς, παρουσίασε κάμψη, στον β γύρο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Β' Κατηγορία. Ειδικότερα ο απολογισμός του ήταν 7 νίκες και 19 ήττες και συνεπώς έκλεισε τη χρονιά στη 12η θέση της τελικής κατάταξης(μ.ο. 63.2π επίθ.-41.4 π άμ.)  Έτσι ακολούθησε το Φοίνικα Πειραιά και το Παλαιό Φάληρο στην αμέσως χαμηλότερη Β Κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια. Την ομάδα αποτελούσαν οι : Φραγκούλης, Βεντούρης, Παρασίδης, Κόλλιας, Τζαφέρης, Δέλλιος, Τσιρόπουλος, Βασιλόπουλος Δ., Αναγνώστου, Ζαρκαδούλας, Ιγγλέζος, Μπαρδης. Επίσης είχαν παρουσία οι : Καρασούλας, Κυριακού, Μακρής και οι έφηβοι Ροδιτάκης, Μπότσας.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: παίδες & έφηβοι στην β κατηγορία, που ήταν τότε ενιαία. Οι ομάδες μας κέρδισαν την παραμονή στην β κατηγορία ενός ομίλου των 12, καθώς θα συσταθεί ενιαία πλέον Γ κατηγορία.

1.  ΕΦΗΒΟΙ (93>18 χρ.) έφτασαν στην β φάση.(των 20 ομάδων),  της Β κατηγ. Η ομάδα (κόουτς Διολέτης): Βάθης, Νικολάου, Σταγιανός, Λύτρας, Μαρκουίζος, Μπότσας, Ευθυμίου, Μπεντούρ, Παπαντωνίου. Επίσης οι : Ροδιτάκης, Λαουάλ, Αθανασέλης, Σγαρδέλης. Παρουσία είχαν οι: Χαλβατζής, Χατζηδάκης & οι παίδες: Τσαραπατσάνης, Παπακωνσταντίνου.

2.  ΠΑΙΔΕΣ (96>15 χρ.) ) έφτασαν στην β φάση της β(των 20 ομάδων) Της Β κατηγ. Η ομάδα (κόουτς Λάβδας): Βαβελίδης, Γιαννουσάς, Κολοφώτης Χρ., Σπανάκης, Τριανταφύλλου, Τσαραπατσάνης, Φιλας  & οι παμπαίδες : Παπακωνσταντίνου, Επίσης οι : Ιωάννου, Σταμπουλόπουλος Β., Τζεμολάρι, Σαλονικίδης,  παρουσία είχαν: Ιακωβίδης, Παπαγιαννακόπουλος, Ράπτης, Βασιλακίδης, Πετσιβας, Σκούρτας & ο παμπαίς Ολύμπιος.

4.  ΜΙΝΙ (99>12 χρ.). Η ομάδα (κόουτς Σταθόπουλος): Αλοϊζος, Βασιλειάδης -Τσελεπίδης, Λύκος, Σκαρπέλος, Τσιόγκας, Συρίγος & οι προμίνι  Αναγνωστόπουλος, Δελακάς, Χριστόπουλος Ν., Μπουρσούκης.

 

Την σεζόν, 2012-13, η Ελευθερία στην Β Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τον Κακκαλιά, Το Πρωτάθλημα οργανώθηκε σε κοινό Όμιλο των 15 ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό η Ελευθερία συγκέντρωσε 18 νίκες και 10 ήττες, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, φτάνοντας κοντά στην άνοδο(μ.ο: 58.4π επίθ.-55,4 άμ.). Τελικά ανακατατάξεις που έλαβαν χώρα στις Εθνικές Κατηγορίες στα μέσα Ιουλίου οδήγησαν την Ελευθερία στην Α' Κατηγορία, όπου κάλυψε τη θέση του Ικάρου Νέας Σμύρνης που ανήλθε στη Γ' Εθνική.  Έτσι για μια ακόμη φορά η Ελευθερία ξαναγυρίζει αμέσως μετά από απουσία ενός μόνο έτους,  στην α κατηγορία. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Παρασίδης,Κόλλιας, Τζαφέρης, Παπατρέχας, Δέλλιος, Γιαμπάνης, Παυλιάς, Γεωργακίου, Καρυοφύλλης, Μαμουνης & οι έφηβοι Μπότσας, Μαρκουίζος. Επίσης είχαν παρουσία οι : Σονίδης, Αναγνώστου, Ζαρκαδούλας(τραυμ.), Νικολάου, & οι έφηβοι Βαρελάς & Παπαδημητρίου, Τσαμπαλης, Γρυπάρης.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: 1η σεζόν για τις νεοσύστατες, ενός ομίλου στην Β κατηγ. & για την Γ κατηγ. σε φάσεις ομίλων,  για  εφήβους και παίδες

1.  ΕΦΗΒΟΙ (94>18χρ.). Ξεκινούν την ισχυρή παρουσία τους στην Β κατηγορία ενός ομίλου. 4η θέση/12 ομάδων(μ.ο.π.:  επίθ.  49.ο-45.ο  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Κακκαλιάς): Βαρελάς, Μαρκουίζος, Μπότσας, Παπαδημητρίου, Βαβελίδης, Γιαννουσάς, Κολοφώτης Χρ., Σταμπουλόπουλος Α., Τσαραπατσάνης, Ζουλης . Επίσης οι :  Χατζηδάκης, Ιωάννου, Παπαγιαννακόπουλος, Σταμπουλόπουλος Β., & ο παίδας Γρυπάρης. Είχαν δε παρουσία οι: Τζεμολάρι, ο παμπαίδας Νικολαϊδης, & οι: Ιακωβίδης, Ράπτης, Μωραϊτης.

2.  ΠΑΙΔΕΣ (97>15χρ.) έσωσαν στο φινάλε την παραμονή με  8 νίκες-14 ήττες, (μ.ο.π.:  επίθ.  53.ο.-51.ο άμ.). Η ομάδα (κόουτς Αμπράζης): Γεωργακάς, Δρίζος, Καλογεράκος, Ολύμπιος, Παναγιωτάκης, Παπαιωάννου, Παπακωνσταντίνου, Ρούτσης, Σκούρτας, Τσαμπαλης, Φουντας & ο παμπαίς Νικολαϊδης. Παρουσία είχε & ο Στεφάνου.

3.  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (98>14 χρ.) Δεν προχώρησαν στην β φάση. Με  3 νίκες-14 ήττες(μ.ο.π.:  επίθ.  40.ο-60.ο άμ.) Η ομάδα (κόουτς Καραμανώλης): Ανδρουλάκης  Μ. Καψής Π., Τσώτας, Βασιλειάδης –Τσελεπίδης, Δελακάς, Πολυζώης, Σκαρπέλος, Τσιόγκας, Χριστόπουλος Ν., & ο μίνι Χρονόπουλος. Επίσης οι Σωτηρίου, Νικολαϊδης, Χερουβείμ. Παρουσία είχαν οι : Μουζουράκης, Σιφναίος, Αναγνωστόπουλος, Καψής Σ., & ο μίνι Τζανιδάκης .

4.  ΜΙΝΙ (00>12 χρ.) Δεν προχώρησαν στην β φάση. Με  3 νίκες-11 ήττες (μ.ο.π.:  επίθ. 32.ο-50.ο άμ.). Η ομάδα (κόουτς Καραμανώλης-Βελινιάτης): Αναγνωστόπουλος, Δούκας, Καψής Στ., Μάλε, Μελιγκάρης, Σγαρδέλης, Τάραμας, & οι προμίνι Δημητρόπουλος, Μίσσας, Μπουρσούκης, Παπαδόπουλος, Σαρμουσάκης, Τζάφα, Χρονόπουλος, Γάτσιος. Είχαν παρουσία οι: Στεφανάκος, Βοζιλος, Παπουσίδης.

 

Την σεζόν, 2013-14 η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τον Ρόμπερτ Σγούρο αρχικώς,που αποχώρησε μετά τις πρώτες αγωνιστικές, την ομάδα ανέλαβε σε συνθήκες ανάγκης το δίδυμο Τσαραπατσάνη -Παπαναστασίου(που ήδη καθοδηγούσε την γυναικεία ομάδα). Η ομάδα που στήθηκε από την προετοιμασία εξ ανάγκης και βιαστικά, με  την αποχώρηση μέρους του κορμού των παικτών. Ταυτοχρόνως ένας άλλος πυρήνας παλιών παικτών στήριξε την ύπαρξη της ομάδας. Όμως Ο χαμένος χρόνος της προετοιμασίας εμπόδισε την προσαρμογή εγκαίρως στις απαιτήσεις του επιπέδου αυτού, με συνέπεια μια πολύ κακή αγωνιστικά χρονιά όπου θα συγκεντρώσει μόλις 3 νίκες σε 26 αγώνες(μ.ο 61.1π-74.οπ άμ.) τερμάτισε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' Κατηγορίας της περιόδου με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στη Β Κατηγορία. Ωστόσο οι διαδοχικές αλλαγές κατηγορίας συνεχίστηκαν για την Ελευθερία, καθώς στην νοοτροπία της ομάδας ήταν εγγεγραμμένη η αναγέννηση. Η σεζόν αυτή ήταν ένα μάθημα για το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας. Παραλλήλως δε της ατυχούς πορείας στο πρωτάθλημα, η Ελευθερία είχε καλύτερη εικόνα στο κύπελλο όπου έφτασε στους 16 του κυπέλλου. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Νώντας, Τζαφέρης, Κρασσάς, Δέλλιος, Σονίδης, Βασιλόπουλος  Δ., Μαυρίδης, Πέτσης, Κόκα, Μαρκουίζος, Μπότσας, & ο έφηβος: Λουκάτος. Επίσης είχαν παρουσία οι : Μαυράκης, Γκαφάρ, Κυριακού, Σταυρουλάκης , οι έφηβοι:Ολύμπιος,  Ρούτσης & ο παίδας Νικολαϊδης.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: ισχυρή παρουσία εφήβων  & μίνι αγοριών. Δυστυχώς πτώση στην Γ κατηγορία των παίδων.

1.  ΕΦΗΒΟΙ (95>18χρ.). 2η σεζόν στην Β ΚΑΤ. & 4η θέση/12 ομάδων. Με 13 νίκες και 9 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ. 60.5.-56.ο άμ.). Καλογεράκος, Κρεμαστούλης, Λουκάτος, Μπάρκας, Ολύμπιος, Παπακωνσταντίνου, Ρούτσης, επίσης οι, Ευθυμίου, Μπεντούρ, Γεωργακάς, Παπαιωάννου. Παρουσία είχαν οι : Ντούρος, Παναγιωτάκης, Φουντας.

2.  ΠΑΙΔΕΣ (98>15χρ.). Υποβιβασμός στην Γ κατηγορία. Απολογισμός  8 νίκες-14 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  40.9-58.8  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Σταμούλης): Ανδρουλάκης, Καψής Π., Νικολαΐδης, Σαλουφάκος, Σωτηρίου, Τσώτας, Βασιλειάδης-Τσελεπίδης, Δελακας, Ζενελι, Πολυζώης, Σκαρπέλος, Τσιόγκας, ο παμπαίς Χρονόπουλος. Παρουσία είχαν οι: Γιάννος, και ο παμπαίς Χριστόπουλος Μ.

3.  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (99>14χρ.) Με  3 νίκες-10 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  40.ο-60.ο  άμ.) έμειναν στην α φάση. Η ομάδα (κόουτς Βελινιάτης):. Αθανασόπουλος, Βλάχος , Γάτσιος, Δούκας, Καψής Σ, Μάλε, Μελιγκάρης, Σγαρδέλης, Τάραμας, Μπουρσούκης, Παχης, Χρονόπουλος, & παρουσία οι: Γαλάνης, Μίσσας, Ορφανάκος, Παντέρμος, Πετρόπουλος.

4.  ΜΙΝΙ (01>12χρ.) με συνολικό 17 νίκες - 8 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  50.7-33.5  άμ.), πήραν της 7η θέση/ 45 ομάδων. Πέρασαν τις 2 προκριματικές φάσεις ως πρώτοι και τερμάτισαν στην 7η θέση στο Φ-8. Η ομάδα (κόουτς Τσάχαλος): Αβραμίδης, Δημητρόπουλος, Μίσσας, Μπουρσούκης, Ορφανάκος, Παντέρμος, Παπαδόπουλος, Παχης, Πετρόπουλος, Σαρμουσάκης, Τζάφα, Χουνταλος, Χρονόπουλος, Κόκκαλης, & ο προμίνι Μελισσουργός . Επίσης οι Γρατσιας, Σκάρλος.

 

Την σεζόν, 2014-15, η Ελευθερία στην Β Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Τσαραπατσάνη -Παπαναστασίου, επανήλθε στην Α κατηγορία. Οι ομάδες της Β' Κατηγορίας είχαν μειωθεί από 16 σε 14(όπως και η α κατηγορία), με αποτέλεσμα να διεξαχθούν 26 αγωνιστικές. Η ομάδα χωρίς πολλές μεταγραφές, αλλά μόνο επιστροφή παλαιότερων παικτών, πρωταγωνίστησε και σημείωσε 16 νίκες και 10 ήττες(μ.ο 70.2π επίθ.- 62.4 άμ.), κλείνοντας την περίοδο αυτή στην 4η θέση επί 14 ομάδων. Η εξέλιξη αυτή επέτρεψε στην ομάδα να προβιβαστεί και πάλι μετά από ένα χρόνο, καθώς με τις ανακατατάξεις στην γ Εθνική πήρε εισιτήριο ανόδου. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Πέττας, Τζαφέρης, Δέλλιος, Κουμάρ, Μαυρίδης, Παυλιάς, Ζαρκαδούλας, Νικολάου, Πέτσης, Γιαννόπουλος Θ. & ο έφηβος Νικολαϊδης. Επίσης είχαν παρουσία οι : Τολημένος, Μιχαλάς, Ρενεσης, οι έφηβοι : Κολοφώτης Χρ., Τσαραπατσάνης, Παπακωνσταντίνου, οι παίδες : Βασιλειάδης, Δελακάς,& ο παμπαίς  Μπουρσούκης.

 ΥΠΟΔΟΜΕΣ: ισχυρή παρουσία εφήβων.

1.  ΕΦΗΒΟΙ (96, >18χρ.). 3η σεζόν στην Β κατ. & 4η θέση/12 ομάδων. Με 16 νίκες - 6 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ.  59.3-51.4  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Σολωμός, Νικολαϊδης): Κολοφώτης Χρ., Τσαραπατσάνης, Δρίζος, Κρεμαστούλης, Παπαστάμος, Ρούτσης, Στεφάνου, Καψής Π., Νικολαΐδης, Σωτηρίου, επίσης οι: Ντούρος, Καλογεράκος, Σαλουφάκος, οι παίδες: Βασιλειάδης-Τσελεπίδης, Δελακάς, Ζενέλι, Κάτρης, Παλουκάκος, Τσιόγκας, Χριστόπουλος Ν., & ο παμπαίς Σολωμός.

2.  ΠΑΙΔΕΣ (99, >15χρ.). 1η προσπάθεια ανόδου.  Έφτασαν στην β φάση αλλά έμειναν εκτός στην ισοβαθμία. Απολογισμός 15 νίκες-5 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  58.7-42.9  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Σολωμός): Βασιλειάδης -Τσελεπίδης, Δελακάς, Ζενέλι, Παλουκάκος, Τσιόγκας, οι παμπ/δες: Αναγνωστόπουλος, Καψής Σ., Μελιγκάρης, Τάραμας, Τσανης, Χριστόπουλος N., Μπουρσούκης, Παντέρμος, Σολωμός, & είχαν παρουσία οι: Σκαρπέλος, οι παμπ/δες: Μάλε, Παχης, Τζάφα, Χρονόπουλος

3.  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (00, >14χρ.) Έμειναν στην μέση του ομίλου τους στην α φάση με 7 νίκες- 9 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  41.8-43.3  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Σταμούλης):. Αναγνωστόπουλος, Βλάχος, Γάτσιος, Δούκας, Καψής Σ., Μάλε, Μελιγκάρης, Τάραμας, Τσανης, Δημητρόπουλος, Μπουρσούκης, Ορφανάκος Κ., Παντέρμος, Παπαδόπουλος, Παχης, Πετρόπουλος, Σαρμουσάκης, Σκάρλος, Τζάφα, Χρονόπουλος. Επίσης οι Βλάχος, Γρατσιας, Μίσσας, Αθανασόπουλος, Ιγκουοντάλα, Μαραγκός.

4.  ΜΙΝΙ (02, >12χρ.) με συνολικό 13 νίκες - 2 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  49.5-30.0  άμ.), σε πρωτάθλημα 45 ομάδων, έφτασαν στην β φάση των 15. Η ομάδα (κόουτς Τσάχαλος): Αθανασίου, Βουτυρέας, Γαλανάκος, Γάτσιος, Διολης, Καπελλας, Κολοφώτης Γ., Λιούτας, Μελισσουργός, ο παμπαίδας Ελευθερίου. Επίσης έπαιξαν οι: Αναστασιάδης, Τηληγάδας, Φουστέρης, Δρουμπούκης, Καλέντας.

,  

Την σεζόν, 2015-16, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Τσαραπατσάνη -Παπαναστασίου, και στα πλαίσια του θεσμού του Κυπέλλου Ανδρών της Ένωσης, ο σύλλογος συμμετείχε σε δύο γύρους στα πλαίσια της 3ης και 4ης αγωνιστικής. Νίκησε την Ακαδημία Ελευσίνας με σκορ 62-69, ενώ στο δεύτερο ηττήθηκε με σκορ 78-64 από την Α.Ε. Καλλιθέας και αποκλείστηκε από την διοργάνωσης. Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου, οι προπονητές παραιτήθηκαν(παρέμειναν μόνο στην γυναικεία ομάδα) και ανέλαβαν οι Κλιγκόπουλος-Γεωργάκης. Η ομάδα παρέμεινε στην Α κατηγορία, επικρατώντας στο φινάλε του Μαραθωνίου σε δραματικά παιχνίδια, κρατήθηκε στην κατηγορία και σπάζοντας την συνήθεια των 4 τελευταίων ετών με ανεβοκατέβασμα κάθε έτος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες και σημείωσε  16 νίκες και 11 ήττες, τερματίζοντας στην 8η/14 ομάδων(μ.ο: 66.7π επίθ.-68.9π άμ.). Την ομάδα αποτελούσαν οι: Τσατσανης, Πέττας, Τζαφέρης, Δέλλιος, Παυλιάς, Ζαρκαδούλας, Πέτσης, Γιαννόπουλος Θ., Τσαραπατσάνης.  Επίσης είχαν παρουσία οι : Μαυρίδης, Γεωργίου,  οι έφηβοι:  Κωνσταντινάκος, Λουκάτος, Παπαστάμος ,& ο παμπαίς Παντέρμος

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: πρωτάθλημα Γπαίδων και άνοδος. Τα μίνι αγόρια έφτασαν στην τελική φάση. 1ο τουρνουά προμίνι.

1.  ΕΦΗΒΟΙ (97, >18χρ.). 4η σεζόν στην Β & 8η θέση/12 ομάδων. Με 11 νίκες - 11 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ.  58.3.-57.3  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Σολωμός, Νικολαϊδης):

Κρεμαστούλης, Κωνσταντινάκος, Λουκάτος, Παναγιωτάκης, Παπαστάμος, Σωτηρίου, Νικολαΐδης, Βασιλειάδης –Τσελεπίδης, Δελακας, Ζενέλι, Καραλης, Χριστόπουλος Ν., επίσης οι: Στρατούλης, Φουντας, Χρυσάκης, ο παίδας Καψής Σ., οι παμπ/δες: Μπουρσούκης, Σολωμός, Χρονόπουλος.

2.  ΠΑΙΔΕΣ (00, >14χρ.). Η Ελευθερία έφτασε στην β φάση. 22 νίκες-1 ήττα, έμεινε εκτός τελικής φάσης στην ισοβαθμία (μ.ο.π.: επίθ.  58.0-38.3  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Σολωμός-Ανδρειωμένος): Αναγνωστόπουλος, Μελιγκάρης, Καρπούζης, οι παμπαίδες: Παχης, Χρονόπουλος, Δημητρόπουλος, Μπουρσούκης, Τζάφα, Σολωμός, Παντέρμος, Σαρμουσάκης, Παπαδόπουλος. Επίσης παρουσία είχαν οι Τσανης, Τάραμας, οι παμπαίδες: Πετρόπουλος, Σκάρλος, Ορφανάκος, Λιούτας.

3.  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (01, >14χρ.) Πέρασε την α φάση των 35ομ(5 ομίλ.) & έφτασε στην β φάση των 20ομ. (5 ομίλ.). Απολογισμός  11 νίκες-11 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  45.4-41.2  άμ.) Η Ελευθερία έπαιξε νε 27 παίκτες!  Η ομάδα (κόουτς: Ανδρειωμένος, Μακρίδης): Παχης, Χρονόπουλος, Σκάρλος, Σαρμουσάκης, Δημητρόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπουρσούκης, Τζάφα, Ορφανάκος Κ., Σολωμός, Παντέρμος, Πετρόπουλος, Λαζια, Ρήγας, Αθανασίου, Μελισσουργός. Γαλανάκος, Λιούτας, Καπελλας, Γάτσιος, Κολοφώτης Γ., Τρομαρίδης, Διολης, Χατζηαργύρης. Επίσης οι μίνι: Ψαρουδάκης, Μηνάς, Τζιαμτζής .

4.  ΜΙΝΙ (03, >12χρ.) Σε πρωτάθλημα 46 ομάδων(5 όμιλ.), πήραν την 4η θέση/9 και δε πέρασαν στην β φάση. Συνολικό σκορ  5 νίκες - 7 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  31.7-35.7  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Τσάχαλος): Αναστασέλος, Βακόνδιος, Μηνάς, Τζανιδάκης, Τζιαμτζής, Ψαρουδάκης, & οι προμίνι Βλάσσης, Ελευθερίου, Θεοδόσης, Νικολόπουλος, Χατζόπουλος.  Επίσης έπαιξαν οι: Αραβανόπουλος, Δάλλας, Σμυρογλου, Τζανιδάκης.

5.  ΠΡΟΜΙΝΙ (04, >11χρ.) 20 ομάδες σε 2 ομίλους των 10, χωρίς τελική φάση. με συνολικό 7 νίκες - 11 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  24.5-31.8  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Ανδρειωμένος, Μακρίδης): Βυζηργιαννάκης, Μπαρτζελης, Πελέκης, Πετρόπουλος, Τουλιας, Κολοβός, Μποφίλιος, Νικολιάδης, Πανάγος, Ποτσι, Τρέντσιος, & από τις ακαδημίες ο Βώλος. Επίσης έπαιξαν οι: Βλάσσης, Ελευθερίου, Θεοδόσης, Νικολόπουλος, Δαλέζιος.

 

Την σεζόν, 2016-17, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., ξεκίνησε με τους Κλιγκόπουλο-Γεωργάκη.  Στην μέση του πρωταθλήματος τους αντικατέστησε ο κ. Κουτσούρης αλλά κι αυτός παραιτήθηκε μετά από ένα μήνα. Με την ομάδα να μοιάζει καταδικασμένη ανέλαβε ο Παπαναστασίου. Η Ελευθερία προσπάθησε να παραμείνει στην κατηγορία αλλά αποδείχθηκε αδύνατο, ειδικώς καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των υποβιβαζόμενων στον αριθμό ρεκόρ που ήταν οι 5 ομάδες (λόγω πτώσεων από την Γ΄ Εθνική).  Σημαντικό στοιχείο η είσοδος στα πρωταθλήματα των πλέι οφ/άουτ, που δυσκολεύει και τον προκαθορισμό των ανόδων  αλλά κυρίως εμπλέκει περισσότερες ομάδες στην αποφυγή του υποβιβασμού. Η Ελευθερία τερμάτισε 13η επί 14 ομάδων και συνολικώς είχε 7 νίκες και 22 ήττες. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Κόλλιας, Πέττας, Τζαφέρης, Παπατρέχας, Δέλλιος, Παυλιάς, Γεωργίου, Ζαρκαδούλας, Στουραϊτης, Δαουτάκος, & οι έφηβοι : Ιγιάμου, Νικολαϊδης,Σιδηρόπουλος. Επίσης είχαν παρουσία οι : Παρασίδης, Μόμτσος, Πέτσης(τραυμ), ο έφηβος Γρυπάρης & ο παίδας Μπουρσούκης.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: πρωτάθλημα παίδων στην Β Κατηγορία και άνοδος. Επίσης η Ένωση κατήργησε τις  τελικές φάσεις στα μίνι.

1.  ΕΦΗΒΟΙ (98, >18χρ.). 5η σεζόν στην Β & 5η θέση/12 ομάδων. Με 12 νίκες και 10 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ.  58.9-53.3  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Γεωργάκης): Γρυπάρης, Ιγιάμου, Καψής Π., Νικολαϊδης, Σιδηρόπουλος, Σωτηρίου, Φρουδάκης, Δελακάς, Ζενέλι, Πολυζώης, Καρπούζης, Καψής Σ., Χριστόπουλος Α., & ο παίδας Μπουρσούκης. Επίσης  έπαιξαν οι: Προεστάκης, Χριστόπουλος Ν., Αναγνωστόπουλος, & οι παίδες: Παντέρμος, Χρονόπουλος.

2.  ΠΑΙΔΕΣ (01, >14 χρ.). Η Ελευθερία ως οδοστρωτήρας πήρε πρωτάθλημα και άνοδο στην α. 21 νίκες-1 ήττα(21-3 με τα πλέι οφ) (μ.ο.π.: επίθ.  58.0-38.3  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Σιγάλας): Βρεττός, Δημητρόπουλος, Λαζια, Μπουρσούκης, Ορφανάκος Κ., Παντέρμος, Παπαδόπουλος, Παχης, Ρήγας, Σαρμουσάκης, Σκάρλος, Τζάφα, Χρονόπουλος.

3.  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (02, >14χρ.) Ήταν μια ισχυρή ομάδα. Πέρασε την α φάση των 35ομ(5 ομίλ.) & έφτασε στην β φάση των 16 ομάδων (4 ομίλ.) .Απολογισμός 15 νίκες-  4 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  61.7-43.3  άμ.) Η ομάδα (κόουτς: Μεσσήνης, Λύτρας): Αθανασίου, Αναστασιάδης, Γαλανάκος, Γάτσιος, Ελευθερίου, Κολοφώτης Γ., Λιούτας, Τρομαρίδης, Βακόνδιος, Μαντζουράνης, Μηνάς, Τζανιδάκης, Τζιαμτζής, ο μίνι Βλάσσης.  Επίσης έπαιξαν οι μίνι: Ελευθερίου, Θεοδόσης, Νικολόπουλος, & από τις ακαδημίες ο Βώλος

4.  ΜΙΝΙ (04, >12χρ.) Η Ελευθερία πήρε την 2η θέση/10 ομάδες του ομίλου, ενώ δεν υπήρχε επόμενη φάση. Με  14 νίκες - 4 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ.  48.6-30.4  άμ.), Η ομάδα (κόουτς: Τσάχαλος): Βλάσσης, Βρυνιώτης, Βρυνιώτης, Ζωγραφόπουλος, Θεοδόσης, Κεσανίδης, Μπαρτζελης, Νικολόπουλος, Πελέκης, Πλατουνας, Χατζόπουλος, & προμίνι Κωστόπουλος. Επίσης έπαιξαν οι προμίνι: Καλαφατάς, Κουτρουμάνος, Μποφίλιος, Πότσι.

5.  ΠΡΟΜΙΝΙ (05, >11χρ.) με συνολικό 8 νίκες - 8 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  38.3-34.6  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Μακρίδης): Βασιλόπουλος, Δαγιακίδης, Δαλέζιος, Καλαφατάς, Κουτρουμάνος, Κωστόπουλος, Μποφίλιος, Πανάγος, Πετράκος, Πότσι, Τρένσιος, Χριστοφής, από τις ακαδημίες: Βασιλάκης, Βώλος. Επίσης έπαιξε ο Λαζαρίδης

 

Την σεζόν, 2017-18, η Ελευθερία στην Β Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τον Παπαναστασίου, όπου για άλλη μια φορά τιμά την παράδοση καθώς παρέμεινε εκεί μόνο ένα χρόνο στην κατηγορία, και με τον ίδιο βασικό κορμό παικτών, επιστρέφοντας πάλι δυναμικά στην Α΄ κατηγορία, περνώντας στα πλέι οφ την 3η θέση επί 14, που δίνει την απευθείας άνοδο (ανέβηκαν τελικώς 4). Το ρεκόρ ήταν 19 νίκες και 11 ήττες. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Βασιλείου, Τζαφέρης, Δέλλιος, Φελλάς, Γιαμπάνης, Παυλιάς, Ζαρκαδούλας, Λύτρας, Μαρκουίζος, Γιαννόπουλος Θ., Κρεμαστούλης, Γιαννόπουλος Μ. Νικολαίδης, Σιδηρόπουλος. Επίσης είχαν παρουσία οι έφηβοι: Ζενέλι, Παλουκάκος.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: καλή παρουσία των παίδων στη Α. Μια ακόμη σεζόν ισχυροί στη β οι έφηβοι.  & στα μικρά τμήματα είχαν αξιοπρεπείς εμφανίσεις.

1.  ΕΦΗΒΟΙ (99, >18χρ.). 6η σεζόν στην Β & 5η θέση/12 ομάδων. Με 12 νίκες & 10 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ.  54.1-52.7  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Σιγάλας): Ζενελι, Δελακάς, Παλουκάκος, Δημητρόπουλος, Καλαϊτζής, Μεταξάς, Μπουρσούκης, Ορφανάκος Κ., Παντέρμος, Παχης, Σαρμουσάκης, Τζάφα, Χρονόπουλος. Επίσης οι: Χριστόπουλος Ν., Καρπούζης, Βρεττός , Λαζια. Συμμετείχε ο Παπαδόπουλος.

2.  ΠΑΙΔΕΣ (02, >15χρ.). Η Ελευθερία, εξαίρετος νεοφώτιστος, έχασε τα πλέι οφ στην ισοβαθμία. Απολογισμός 7η θέση/12 και 12 νίκες-12 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ.  55.5-56.3  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Μεσσήνης): Γαλανάκος, Γαλάνης, Ελευθερίου, Καραμαμπέκος, Κιρκασιάδης, Κολοφώτης Γ., Λιούτας, Μελισσουργός, Σουλιμιώτης, Χατζηαργύρης, οι παμπαίδες: Μηνάς, Τζιαμτζής. Επίσης οι Αναστασιάδης, Σδρακας, Τρομαρίδης, & ο παμπαίς Βακόνδιος.

3.  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (03, >14 ρ.) Πολύ καλή πορεία. Πέρασε την α φάση αήττητη & νίκησε θηρία ενώ έχασε το πέρασμα στην τελική φάση στην ισοβαθμία. Απολογισμός  19 νίκες- 1 ήττα (μ.ο.π.: επίθ.  76.6-41.0  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Μεσσήνης): Βασιλόπουλος, Μηνάς, Τζανιδάκης, Δαλλας, Τζιαμτζής, Δάφνος, Ματζουράνης, Μακρης, Βακόνδιος, Ελευθερίου, Ζωγραφόπουλος, Νικολόπουλος, Τουλιας, & ο μίνι Κωστόπουλος.

4.  ΜΙΝΙ  (05, >12χρ.) Πήραν την 6ηη θέση/11 ομάδων στον όμιλο(δεν είχε τελ. φάση). Απολογισμός  10 νίκες - 8 ήττες(μ.ο: 49.4π επίθ.-48.7π άμ.), Η ομάδα (κόουτς Μακρίδης): Αποστολόπουλος, Δαγιακίδης, Καλαφατάς, Κουτρουμάνος, Κωστόπουλος, Μποφίλιος, Πετράκος, Πότσι, Τρέντσιος, Χάρι, Χριστοφής, οι προμίνι Βασιλάκης, Βώλος. Επίσης οι Πανάγος & ο Βασιλόπουλος.

5.  ΠΡΟΜΙΝΙ (06, >11χρ.) Πήραν την 6ηη θέση/9 ομάδων στον όμιλο(δεν είχε τελ. φάση). Απολογισμός   5 νίκες - 12 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  28.6-36.1  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Λύτρας): Βασιλάκης, Καρατάσιος, Μορφης-Μέτζος, Ορφανάκος Β., Πανταζόπουλος, Τούντας, Τσεκούρας Α., Τσεκούρας Γ., Τσεκούρας Κ., Βώλος, Μπαρτζελης, Μποφίλιος, Στέφου, Τζεφέρης.

 

Την σεζόν, 2018-19, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τον  δίδυμο Σίμου(σε νέα θητεία στο σύλλογο)-Δολιανίτη  αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία. Με τον βασικό κορμό παικτών να παραμένει την προσθήκη νέων αλλά και πρόωθηση νεαρών από τις υποδομές η Ελευθερία κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση, δεδομένου και των προγνωστικών, κερδίζει την παραμονή της, αποφεύγοντας εντελώς τα πλέι-άουτ . Η Ελευθερία τερμάτισε 9η επί 14 ομάδων, με 12 νίκες και 14 ήττες. Παραλλήλως Η Ελευθερία φτάνει στα προημιτελικά του κυπέλλου, ένα ματς πριν το φάιναλ-4, μια επιτυχία που συμβαίνει για δεύτερη φορά κα μετά από 8 σεζόν (2011). Την ομάδα αποτελούσαν οι: Δέλλιος, Παυλιάς, Γιαμπάνης,  Δενδρινός, Ζαρκαδούλας, Λύτρας, Γεράνιος, Γιαννόπουλος Θ.,  Σαγρής, Κρεμαστούλης, Τσακίρης, Νικολαϊδης, Επίσης είχαν παρουσία οι: Τζαφέρης(τραυματ.) , Σιδηρόπουλος, ο έφηβος Γαλανάκος, & οι παίδες: Κατσογιαννης, Μηνάς.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Οι παίδες στα πλέι οφ. Οι έφηβοι μια σταθερή παρουσία στη β, όπου είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες. Αρκετά καλοί τα μίνι αγόρια.

1.  ΕΦΗΒΟΙ (00, >18 χρ.). 6η σεζόν στην Β & 4η θέση/12 ομάδων. Με 13 νίκες-  9 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ.  54.1-52.7  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Ποτόσογλου Ν., Ποτόσογλου Μ.): Βρεττός, Λαζια, Καλαϊτζής, Μπουρσούκης, Ορφανάκος, Παντέρμος, Παχης, Βασιλόπουλος, Γαλανάκος, Μελισσουργός, Κολοφώτης, Κιρκασιάδης, Σουλιμιώτης, Σδράκας, & ο παίδας Μηνάς.

2.  ΠΑΙΔΕΣ (03, >15χρ.). Η Ελευθερία, εξαιρετική στα πλέι οφ, όπου αποκλείστηκε με άδικη απόφαση της Ένωσης(επεισόδια). Σεζόν με14 νίκες-12 ήττες(η μία εκ της τιμωρίας ενώ προηγείτο  (μ.ο.π.: επίθ.  64.9-64.5  άμ.). Μεγάλες νίκες όπως επί του πρωταθλητή Ελλάδος Πανιωνίου(η μόνη του ήττα). Η ομάδα (κόουτς Μεσσήνης): Αγραπιδάκης, Βακόνδιος, Ζαννιας, Καγκελλάρης, Κατσογιαννης, Ματθαίος, Προεστάκης, Τζιαμτζής,οι παμπαίδες:  Ελευθερίου, Νικολόπουλος, Κωστόπουλος, Μποφίλιος. Επίσης οι: Μακρής, Τζανιδάκης, Ζωγραφόπουλος. Συμμετείχαν ο Μπέλλος, Βυζηργιαννάκης.

2.  ΠΑΙΔΕΣ Β (03, >15χρ.). Η Ελευθερία συμμετείχε στην γ κατηγορία με β ομάδα. Τέθηκε εκτός λόγω κακής συμμετοχή παίκτη εκ λάθους ενώ είχε σκορ  5 νίκες -  1 ήττα  (μ.ο.π.: επίθ.  72.0- 35.4  άμ.). Η ομάδα (κόουτς Μεσσήνης, Λύτρας): Μακρής, Τζανιδάκης, Δαλλας, Σμυρογλου. Οι παμπ/δες: Ελευθερίου, Ζωγραφόπουλος, Νικολόπουλος, Κωστόπουλος, Μποφίλιος, Μπαρτζελης, Μιχόπουλος, Αποστολόπουλος, Δαγιακίδης, Καλαφατάς, Κουτρουμάνος, Πότσι, Τρένσιος, Χάνι, Αναστασιάδης.

3.  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (04, >14χρ.) Δύσκολος όμιλος και 5η θέση/8ομάδες.  Απολογισμός  2 νίκες- 8 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ.  76.6-41.0  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Μεσσήνης): Βυζηργιαννάκης, Ελευθερίου, Ζωγραφόπουλος, Νικολόπουλος, Αναστασιάδης, Αποστολόπουλος, Δαγιακίδης, Καλαφατάς, Κουτρουμάνος, Κωστόπουλος, Μποφίλιος, Πότσι, Τρέντσιος, Χάνι.

4.  ΜΙΝΙ  (06, >12χρ.) Πήραν την 10η θέση/11 ομάδων στον όμιλο(δεν είχε τελ. φάση). με συνολικό 4 νίκες - 13 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ.  32.8-55.4  άμ.), Η ομάδα (κόουτς Μακρίδης): Βασιλάκης, Καρατάσιος, Κουκουραβας, Μόρφης-Μέτζος, Ορφανάκος Β., Πανταζόπουλος, Τσεκούρας Α., Τσεκούρας Γ., Τσεκούρας Κ.. Οι προμίνι: Βώλος, Μπαρτζελης , Τζεφέρης, Στεργίου. Επίσης οι: Μπουχαρης, οι προμίνι: Ταβουλάρης, Τρίμης.

5.  ΠΡΟΜΙΝΙ (07, >11χρ.) Πήραν την άτυπη 3ηη θέση/9 ομάδων στον όμιλο(δεν είχε τελ. φάση). Με   9 νίκες - 4 ήττες  (μ.ο.π.: επίθ.  43.3-37.9  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Κατσούρης): Βώλος, Καλογεράκης, Μιντζολης, Μιχαηλίδης, Μιχαλάτος, Ξενάκης, Στέφου, Τζεφέρης, Τριανταφύλλου, Άννινος, Κοντοκώστας, Μακρίδης, Μιχαλάτος, Τρίμης, Τσιρώνης, Σπύρος, Στεργίου. Συμμετείχαν οι Ταβουλάρης, Σπύρος, Φωτάκος, Γρηγορόπουλος.

όλη η καταχώρηση τελεί προς το παρόν υπό επεξεργασία:

πίνακας ανδρικών τμημάτων
  ΑΝΔΡΕΣ < ΕΦΗΒΟΙ < ΠΑΙΔΕΣ < ΠΑΜΠ/ΔΕΣ < ΜΙΝΙ < ΠΡΟ <
      πρωτάθλημα < >17(Α)>18 (Β) < >15χρονοι < >14χρονοι < >12χρονοι < >11χρονοι <
σεζόν ομοσπ/α κυπ.   θέση   Ν Η <   θέση γεν. <   θέση γεν. <   θέση γεν. <   θέση γεν. <   θέση γεν. <
79-…. Ε.Σ.Κ.Α.             <       <       <       <       <       <
…… Ε.Σ.Κ.Α.             <       <       <       <       <       <
…… Ε.Σ.Κ.Α.             <       <       <       <       <       <
94-95 Ε.Σ.Κ.Α.   Α         <       <       <       <       <       <
95-96 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Α         <       <       <       <       <       <
…… Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Α         <       <       <       <       <       <
…..-01 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Β         <       <       <       <       <       <
01-02 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Γ         <       <       <       <       <       <
02-03 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Β         <       <       <       <       <       <
03-04 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Β         <       <       <       <       <       <
04-05 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Β         <       <       <       <       <       <
05-06 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Β         <       <       <       <       <       <
06-07 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Α 12η/14   8 18 <       <       <       <       <       <
07-08 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Β         <       <       <       <       <       <
08-09 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Α 4η/14       <       <       <       <       <       <
09-10 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. ? Α 6η/14   15 11 < Α   γ.92 < Α   γ.94 <       <       <       <
10-11 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. 8άδα  Α 8η/14   12 14 < Α   γ.93 < Α   γ.95 <       <       <       <
11-12 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. 2ο γυρ. Α 12η/14   7 19 < Β β.φάσ. γ.93 < Β β.φάσ. γ.96 <       <     γ.99 <       <
12-13 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. 3ο γυρ. Β 4η/15   18 10 < Β 4η/12 γ.94 < Β 9η/12 γ.97 <   β.φάσ. γ.98 <   α.φάσ. γ.00 <       <
13-14 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. 3ο γυρ. Α 14η/14   3 23 < Β 4η/12 γ.95 < Γ 10η/12 γ.98 <   α.φάσ. γ.99 <   7η/45 γ.01 <       <
14-15 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. 2ο γυρ. Β 4η/14   16 10 < Β 4η/12 γ.96 < Β β.φάσ. γ.99 <   α.φάσ. γ.00 <   β.φάσ. γ.02 <       <
15-16 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. 3ο γυρ. Α 8η/14   11 15 < Β 8η/12 γ.97 < Β β.φάσ. γ.00 <   β.φάσ. γ.01 <   β.φάσ. γ.03 <       <
16-17 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. 2ο γυρ. Α 13η/14   7 22 < Β 5η/12 γ.98 < Β 1η/12 γ.01 <   β.φάσ. γ.02 <   2η/10 γ.04 <       <
17-18 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. 2ο γυρ. Β 3η/14   19 11 < Β 5η/12 γ.99 < Α 7η/12 γ.02 <   β.φάσ. γ.03 <   6η/11 γ.05 <   6η/ 9 γ.06 <
18-19 Ε.Σ.Κα.Ν.Α. 8άδα. Α 9η/14   12 14 < Β 4η/12 γ.00 < Α 5η/12 γ.03 <   α.φάσ. γ.04 <   10η/11 γ.06 <   3η/ 9 γ.07 <
19-20     Α         < Β   γ.01 < Α   γ.04 <     γ.05 <     γ.07 <     γ.08 <
20-21               <       <       <       <       <       <
21-22               <       <       <       <       <       <

Ακολουθεί μεγάλη συλλογή φωτογραφιών

ο Μ. Χαλβατζής καθοδηγεί την ομάδα.

σεζόν 2010-2011  (ανδρών)

2010-11

σεζόν 2011-2012  (ανδρών)

2010-11

2010-11

σεζόν 2012-2013  (ανδρών)

2012-13

2012-13

2012-13

2012-13

2012-13

2012-13

2012-13 Μια εκπληκτική νίκη στο Ρέντη με ανατροπή στην εκπνοή

2012-13 νίκη στο "Ιφιγενείας" παρά τις απουσίες.

2012-13 Κόουτς Κακκαλιάς σε τάίμ άουτ

2012-13 Κόουτς Κακκαλιάς σε τάίμ άουτ

σεζόν 2013-2014  (ανδρών)

2013-14 Κόουτς Σγουρος σε τάίμ άουτ

2013-14

2013-14

2013-14 Κόουτς τσαραπατσάνης σε τάίμ άουτ.

2013-14

2013-14

2013-14

2013-14

2013-14

2013-14

2013-14

2013-14

2013-14

2013-14

2013-14

2013-14

σεζόν 2014-2015  (ανδρών)

2014-15

2014-15

2014-15

2014-15

2014-15

2014-15

2014-15

2014-15

σεζόν 2015-2016  (ανδρών)

2015-16

η Ελευθερία έχει πατήσει σχεδόν στην β Κατηγορία, αλλά στο φινάλε του ματς με την Ευρυάλη, σώζει την παραμονή της στην Α, με καταπληκτικά τρίποντα.

Ελευθερία-Ευρυάλη

2015

Ένας ιστορικός κόουτς, οχι μόνο για την Ελευθερία, και ένας παίκτης που είναι η ιστορία της ομάδας τουλάχιστοον για 27 χρόνια.

σεζόν 2011-2012  (ανδρών)

10ος/2016 ξεκίνησε η καταγραφή γεγονότων στην παρούσα ιστοσελίδα

2016-17

2016-17

2016-17

σεζόν 2017-2018  (ανδρών)

2017-18

2017-18

σεζόν 2018-2019  (ανδρών)

2018-19

2018-19

2018-19

σεζόν 2019-2020  (ανδρών)

σεζόν 2018-2019  (ανδρών)

σεζόν 2018-2019  (ανδρών)