Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ, 10.6ου.2020

Η Ελευθερία μας, θριαμβεύει!

κατακυρώθηκαν οι βαθμολογίες για την δυσκολη σεζόν που περνά η χώρα, αλλά μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η Ελευθερία είχε μέγάλες επιτυχίες από τις ομάδες της.

Πλέον και η Ανδρική μας ομάδα προήχθη σε Εθνική κατηγορία, στην Γ Εθνική.

Η Γυναικεία μας, κατέλαβε την 3η θέση στην χώρα, ενώ ήταν στους 4 του κυπέλλου Ελλάδος

Συντόμως στις υποσελίδες των τμημάτων θα ανέβουν στοιχεία και ανασκοπήσεις.

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εφυγε ξαφνικά από την ζωή ένας αγαπητός φίλος και παλαιό μέλος, ο Διονύσης Μπάρτζελης. Σωστός πατέρας και οικογενειάρχης μα και πολύ αγαπητός στην ομάδα μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι φίλε.

προσωρινή διακοπή αθλητικής δραστηριότητας, μέχρι νεωτέρας

Η Ελευθερία επισήμως συνεχίζει να βρίσκεται σε αγωνιστική αναστολή.  προσωρινώς 

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK:  https://www.facebook.com/groups/1037137659643885/ 

O πολυπληθέστερος αθλητικός σύλλογος στην πόλη του Μοσχάτου. Διαθέτει τμήματα μπάσκετ, αγοριών & κοριτσιών.

Διεύθυνση Γραφείων : Μιαούλη και Καποδιστρίου (όπισθεν γηπέδου ποδοσφαίρου).

 Τηλ., fax: 210 94 80 760   e-mail: eleftheriamoschatou@gmail.com

……………………………………………………………………………………………………

Έφηβοι (υ-18, γ.>01) Πρωταθλητές Β Ε.Σ.Κα.Ν.Α. 2019-2020

κλήρωση ημιτελικών κυπέλλου Ελλάδος γυναικών

ημιτελικοί: Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ελευθερία Μοσχάτου - Παναθηναϊκός &  Ολυμπιακός – Εσπερίδες Καλλιθέας

τελικός: Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 

οι εκπρόσωποι των ομάδων δήλωσαν:

Άρης Δημητρίου (Ελευθερία Μοσχάτου, Πρόεδρος): «Έχουμε μια δύσκολη κλήρωση, ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε εκπροσωπώντας την ομάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου και τον θεσμό του κυπέλλου».

Μάκης Κουτσονικόλας (Παναθηναϊκός, Team Manager): «Θα ήθελα να ευχηθώ και στις τέσσερις ομάδες καλή επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός για ακόμη μια χρονιά είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου. Η Ελευθερία Μοσχάτου με την οποία κληρωθήκαμε διαθέτει μια αξιόλογη ομάδα που βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Από την αρχή της χρονιάς στόχος της ομάδας μας ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά και πλέον στον τελικό και σε έναν τελικό όλα μπορεί να γίνουν».

Ευη Δημητράτου (Ολυμπιακός,Team Manager): «Αντίπαλός μας είναι η ομάδα των Εσπερίδων. Για μας ο θεσμός του κυπέλλου είναι ένας ξεχωριστός θεσμός και πάντα θέλουμε να έχουμε απόλυτη σοβαρότητα σε όλα τα παιχνίδια. Στόχος μας είναι να προκριθουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το κύπελλο. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και εύχομαι να γίνουν καλοί».

Σάββας Βαλαβάνης (Εσπερίδες, Πρόεδρος): «Εύχομαι και στις τέσσερις ομάδες καλή επιτυχία. Οι Εσπερίδες πάντα έχουν μια παράδοση στο κύπελλο. Μέσα στο γήπεδο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Πηγή σάιτ της Ε.Ο.Κ.

πρόγραμμα ΟΠΑΠ

Δράση του προγράμματος ΟΠΑΠ, Αθλητικές Ακαδημίες - Εταιρική υπευθυνότητα. Προπόνηση και αθλητικά μπασκετικά παιχνίδια, ομιλίες για τη διατροφή και άλλα θέματα σε μικρούς και μικρές, από τους αθλητές μας, από τους απεσταλμένους του ΟΠΑΠ, παρουσία και προπονητών του συλλόγου. 

περισσότερα στην υποσελίδα γεγονότα.

οι δύο ομάδες, Αλληλέγγυο Σχολείο-Ελευθερία, Κυριακή 22.12 ώρα 15.00, πριν το παιχνίδι.

Ασφάλιση όλων των αθλουμένων της Ελευθερίας

Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ –ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ  ΑΘΗΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς.

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για την καλύτερη και ασφαλέστερη εκγύμναση των αθλητών και των αθλητριών του συλλόγου μας, εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος κ. Άρης Δημητρίου έκλεισε μία μεγάλη συμφωνία για όλους τους αθλητές και αθλήτριες  όλων των τμημάτων και όλων των ηλικιών, με την Εθνική Ασφαλιστική και τον Όμιλο της Ευρωκλινικής, εξασφαλίζοντας για ένα χρόνο, εντελώς δωρεάν εξετάσεις για τα επείγοντα και τακτικά περιστατικά στην Ευρωκλινική Αθηνών και  Ευρωκλινική  Παίδων, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, όπως αυτά αναφέρονται στο συμβόλαιο σύμβασης.

Έχουν εκδοθεί ατομικές κάρτες για όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες, όλων των ηλικιών και όλων των τμημάτων, τις οποίες θα παραλάβουν οι έφοροι των τμημάτων από το Δ.Σ και θα τις παραδώσουν στους δικαιούχους.

Οι κάρτες πρόσβασης είναι ατομικές και ισχύουν μόνο για τους αθλητές/τριες  των τμημάτων. Σε συνεργασία με το Δ.Σ. και την Εθνική Ασφαλιστική, οι γονείς μπορούν να προσθέσουν και επιπλέον προαιρετικές παροχές, με συμβολικό τίμημα, όπως π.χ. με 60 Ευρώ το χρόνο εξασφαλίζουμε πλήρη έξοδα από ατύχημα (γάζες/ράμματα/νάρθηκα/ειδικό υγειονομικό υλικό) και επαναλαμβάνουμε ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ.

 Με εκτίμηση

Άρης Δημητρίου,

Πρόεδρος Δ.Σ.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ανεβηκε ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του Συλλόγου,. Παρακαλούνται όλοι, έφοροι, προπονητές, αθλούμενοι, αλλά και γονείς κηδεμόνες να τον διαβάσουν.

Ο κανονισμός θα βρίσκεται προσωρινώς, πιο κάτω, στην παρούσα σελίδα, και μετά από τα τρέχοντα γεγονότα, ενώ θα έχει επίσης μόνιμη θέση στην υποσελίδα "Ελευθερία".

Εκ του Δ.Σ. A.O.E.M. 

 Αθλητικός Όμιλος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Ο εσωτερικός κανονισμός ρυθμίζει τις σχέσεις του Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ με τους αθλητές του και τους γονείς και κηδεμόνες τους (όσο οι αθλητές είναι ανήλικοι) τόσο στην αγωνιστική όσο και στην γενικότερη συμπεριφορά τους και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον εκάστοτε ισχύοντα αθλητικό νόμο.

Σκοπός του κανονισμού είναι να βοηθήσει στην απόκτηση αυτοπειθαρχίας που προάγει το αθλητικό πνεύμα αλλά και τη δέσμευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ για το «ευ αγωνίζεσθαι» και την ορθή συμπεριφορά και παρουσία των αθλητών και αθλητριών ως εκπροσώπους του τμήματος του συλλόγου στο οποίο συμμετέχουν και στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους εντός και εκτός συλλόγου.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν με έναν κανονισμό όλες οι περιπτώσεις που ίσως προκύψουν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος αναμένει η συμπεριφορά των αθλητών και αθλητριών του μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους να ανταποκρίνεται απόλυτα στις αρχές του αθλητισμού.

1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ 

Ο Σύλλογος πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνεί με τους αθλητές του οποτεδήποτε κρίνεται αναγκαίο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο κάθε αθλητής να καταθέσει στον σύλλογο αναλυτικά στοιχεία που να περιλαμβάνουν τη διεύθυνση κατοικίας του και τα τηλέφωνα επικοινωνίας (σταθερά-κινητά) καθώς και e-mail αν υπάρχει. Για κάθε αλλαγή θα πρέπει να ενημερώνεται εγκαίρως ο σύλλογος. Η χρήση των προσωπικών στοιχείων των αθλητών και μελών του συλλόγου είναι σύννομη και περιορίζεται αποκλειστικά στην επικοινωνία μεταξύ τους. 

2. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ - ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ 

Κάθε αθλητής οφείλει να εφοδιάζεται κατά τη διάρκεια της σεζόν με όλο τον απαραίτητο ρουχισμό προπόνησης και αγώνων.

Σε περίπτωση που υπάρξει χορηγός της ομάδας, το υλικό θα παρέχεται δωρεάν ή σε κάθε άλλη περίπτωση, με τη συμμετοχή του γονέα / κηδεμόνα. Η όποια συμμετοχή θα καθορίζεται από το ΔΣ και θα γνωστοποιείται εγκαίρως πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου. Η εμφάνιση της ομάδας πρέπει να είναι πάντοτε ομοιόμορφη μέσα στον αγωνιστικό χώρο τόσο σε επίσημους αγώνες όσο και σε φιλικούς αγώνες. Σε περίπτωση ιδιαίτερης δυσκολίας, θα πρέπει να έχει υπάρξει εκ των προτέρων συνεννόηση του εφόρου της αντίστοιχης ομάδας και του κηδεμόνα.

3. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Δεν επιτρέπεται η επίσκεψη στα αποδυτήρια από οποιοδήποτε άτομο δεν έχει επίσημη σχέση με τον Σύλλογο συμπεριλαμβανομένων των γονέων και κηδεμόνων. Έτσι διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ηρεμία των αθλητών. Οι συζητήσεις εντός των αποδυτηρίων αποτελούν εσωτερική υπόθεση του συλλόγου και δεν κοινοποιούνται σε κανένα εκτός των αποδυτηρίων. Είναι ευνόητο ότι η δημόσια κριτική αθλητών ή μελών του συλλόγου που στρέφεται κατά συμπαικτών τους, προπονητών, φιλάθλων - μελών του Συλλόγου, δεν επιτρέπεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσορίζει οποιαδήποτε επώνυμη επικοινωνία με τους γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν στις αγωνιστικές ομάδες και τις ομάδες υποδομών του συλλόγου μας η οποία πρέπει απαραιτήτως να είναι έγγραφη και ενυπόγραφη την οποία ο Γενικός Αρχηγός, αφού συμβουλευθεί κατά σειρά τον Προπονητή και τον Έφορο της ομάδας, οφείλει να απαντήσει επίσης εγγράφως.

4. ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Α) Κάθε αθλητής και αθλήτρια υποχρεούται να βρίσκεται στο γήπεδο τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα προπόνησης, έτσι ώστε κατά την ώρα ενάρξεώς της να είναι απολύτως έτοιμος να λάβει μέρος σε αυτήν. Κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση του αθλητή από την προπόνηση ανεξάρτητα από τη διάρκειά της, συνεπάγεται (τουλάχιστον) την προφορική επίπληξη από τον προπονητή.

Δικαιολογημένα καθυστερημένος θεωρείται μόνο ο αθλητής ή αθλήτρια που ειδοποίησε τον προπονητή ή τον Έφορο της ομάδας πριν την έναρξη της προπόνησης και έλαβε σχετική άδεια. Β) Μόνες αιτίες που δικαιολογούν απουσία αθλητή από την προπόνηση είναι:

  • Τραυματισμός ή ασθένεια.
  • Επείγουσα οικογενειακή υποχρέωση.
  • Σχολική υποχρέωση.

Γ) Σε περίπτωση που ο λόγος αποδειχθεί ψευδής, δύναται να επιβληθεί από τον προπονητή ποινή από προφορική επίπληξη έως και ποινή αποχής από προπονήσεις ή και αγώνες την οποία εισηγείται στο Γενικό Αρχηγό του τμήματος. Σε περιπτώσεις σοβαρού παραπτώματος, ο Γενικός Αρχηγός ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο είναι υπεύθυνο να αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί.

Δ) Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων οι αθλητές και αθλήτριες οφείλουν να επιδεικνύουν αυτοσυγκέντρωση, ενδιαφέρον, σοβαρότητα, ήθος και σεβασμό στους συναθλητές τους και τους προπονητές καθώς και απόλυτη υπακοή στις οδηγίες του προπονητή τους. Στην περίπτωση που αθλητής δεν ακολουθεί την παραπάνω συμπεριφορά και επιδεικνύει αδιαφορία, υβριστική, αναιδή ή προκλητική συμπεριφορά, θα τιμωρείται κατόπιν εισηγήσεως του προπονητή και έγκρισης του υπευθύνου του τμήματος (Γενικός Αρχηγός) με χρονική αποχή από τις προπονήσεις ανάλογη με το παράπτωμα.

Ε) Ομοίως όλοι οι αθλητές οφείλουν να έχουν πρέπουσα αθλητική συμπεριφορά για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Οι μη πρέπουσες συμπεριφορές θα τιμωρούνται κατόπιν εισηγήσεως του προπονητή, έγκρισης του Γενικού Αρχηγού του τμήματος (ο οποίος θα ζητήσει επίσης ενημέρωση και εισήγηση από τον αρμόδιο Έφορο του τμήματος) από επίπληξη έως και αποχή από την προπόνηση.

ΣΤ) Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ενοχλήσει παίκτη ή προπονητή κατά τη διάρκεια της προπόνησης εκτός κι αν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Ζ) Υβριστικές ή απαξιωτικές φράσεις ή εκφράσεις δεν επιτρέπονται από οποιονδήποτε και οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Η) Δεν επιτρέπεται η προπόνηση αθλητή του τμήματος σε άλλον Σύλλογο (ή και το αντίστροφο), εάν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του υπευθύνου εφόρου του τμήματος ή του Γενικού Αρχηγού – ο οποίος είναι υπεύθυνος να ενημερώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θ) Δεν επιτρέπεται σε κανένα να παρεμβαίνει στο προπονητικό, αγωνιστικό ή παιδαγωγικό έργο των υπευθύνων προπονητών της ομάδας, με διαμαρτυρίες, υποδείξεις, κρίσεις, αποχή ή οποιοδήποτε άλλο μέσο. Όποιος επιθυμεί να κάνει τέτοια παρέμβαση, θα πρέπει να την κάνει επίσημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνέλθει για το σκοπό αυτό εντός μιας εβδομάδας από το σχετικό αίτημα που έχει υποβληθεί. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι επίσημη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου η μη παρέμβαση οποιουδήποτε στο προπονητικό, τεχνικό ή αγωνιστικό έργο των προπονητών. Όπου υπάρχουν καταφανείς δυσλειτουργίες ή διορθωτικές υποδείξεις και προτάσεις, υπεύθυνο για την όποια παρέμβαση είναι αποκλειστικά το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από αντίστοιχη εισήγηση του Γενικού Αρχηγού. Σε όλες τις περιπτώσεις ανεξάρτητα αν πρόκειται για αθλητή / αθλήτρια ή γονέα / κηδεμόνα ή άλλο μέλος του συλλόγου στο οποίο επιβεβαιώνεται αντίστοιχη συμπεριφορά, θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση και επίπληξη η οποία μπορεί να φθάσει και μέχρι την οριστική διακοπή της συνεργασίας. 

5. ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ 

Ισχύουν όλα τα παραπάνω εκτός από την ώρα προσέλευσης, η οποία προσαρμόζεται σε μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ή όπως αλλιώς ορίσει ο προπονητής ή / και ο έφορος της ομάδας ή ο υπεύθυνος του τμήματος.  ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Α) Στις αποστολές της ομάδας όπως και σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις της, οι αθλητές και αθλήτριες οφείλουν να φορούν την εμφάνιση της ομάδας, ώστε η εμφάνιση της ομάδας να είναι πάντοτε ομοιόμορφη. Β) Οι αθλητές δεν σχολιάζουν ή ασκούν κριτική σε αποφάσεις των υπευθύνων που έχουν καθοριστεί για τη διεξαγωγή του αγώνα (παρατηρητής, διαιτητές, κριτές, σημειωτές). 

Γ) Οι αθλητές δεν επιτρέπεται να απαντούν σε προκλήσεις προερχόμενες από φιλάθλους, ή άλλους αθλητές και γενικά οφείλουν να συμπεριφέρνονται κόσμια και ευπρεπώς.

Δ) Η αδικαιολόγητη απουσία (πλην των περιπτώσεων τραυματισμού, ασθένειας ή σχολικής υποχρέωσης) αθλητή από επίσημο αγώνα επισύρει επιβολή ποινής από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του προπονητή. 

6. ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ

Η βία δεν έχει χώρο στον αθλητισμό και η βίαιη συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες – ειδικά δε στη φιλοσοφία και κουλτούρα του Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΧΑΤΟΥ. Η βία μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το μέλλον των ιδίων των αθλητών, αλλά και τιμωρία του Συλλόγου.

Οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ή εκτός αυτού, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει πράξεις βίας.

Ο σύλλογος πέρα από τις όποιες ποινές επιβληθούν από ανώτερες αθλητικές αρχές, θα τιμωρήσει όποιον αθλητή επιδείξει αντιαθλητική συμπεριφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο ή έξω από αυτόν. Σε ακραίες περιπτώσεις δε, όπου βίαιη συμπεριφορά επιδειχθεί από μέλος του συλλόγου (γονέα ή κηδεμόνα ή φίλο και υποστηρικτή), θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. 

7. ΟΡΓΑΝΑ - ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Α) Ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος ασκεί την ανώτατη εποπτεία του τμήματος. Για κάθε ζήτημα που προκύπτει, οι αθλητές (ή οι κηδεμόνες τους) και τα μέλη του Συλλόγου οφείλουν να απευθύνονται και να ενημερώνουν με την ακόλουθη σειρά:

1.τον Προπονητή (αποκλειστικά για αγωνιστικά / τεχνικά θέματα μόνον),

2.τον Έφορο του τμήματος,

3.το Γενικό Αρχηγό και στην περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημά τους, 4.το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Β) Οι Γενικοί Αρχηγοί σε συνεργασία με τους οι Εφόρους των ομάδων και οι ενεργοί εθελοντές / υποστηρικτές, είναι υπεύθυνοι για την χάραξη των αγωνιστικών και προπονητικών στόχων στην αρχή κάθε αγωνιστικής χρονιάς καθώς και για την παρακολούθηση της υλοποίησής τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για την όποια τροποποίησή τους και η παρέμβαση οποιουδήποτε άλλου απαγορεύεται εάν δεν έχει τη μορφή εισήγησης στο Διοικητικό Συμβούλιο και μόνο.

 

Γ) Οι Αθλητές και Αθλήτριες (και οι κηδεμόνες τους), οι Προπονητές, οι Έφοροι και τα μέλη του Συλλόγου οφείλουν να γνωρίζουν τον Εσωτερικό Κανονισμό ο οποίος τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.

8. ΠΟΙΝΕΣ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ

Σε αθλητή / αθλήτρια που παραβαίνει τις υποχρεώσεις ή τα καθήκοντά του απέναντι στον σύλλογο όπως αναφέρθηκαν προηγουμένως, επιβάλλεται - είτε αυτόματα, είτε μετά από προηγούμενη κλήση σε απολογία - μία από τις ακόλουθες ποινές ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης:

Α. Επίπληξη

Β. Αποχή από προπονήσεις

Γ. Αποχή από αγώνες

Δ. Αποπομπή από τον σύλλογο.

Για την επιβολή από το Διοικητικό Συμβούλιο σε αθλητή ή αθλήτρια οποιασδήποτε πειθαρχικής ποινής από αυτές που αναφέρονται στον παρόντα κανονισμό απαιτείται: 

  1. Να υπάρχει εγκεκριμένος εσωτερικός κανονισμός γνωστός στους αθλητές και αθλήτριες, ο οποίος να προβλέπει την επιβολή πειθαρχικών ποινών και τα παραπτώματα, για τα οποία επιβάλλεται καθεμία από τις ποινές.
  2. Να προηγείται της ποινής, πρόσκληση σε απολογία του αθλητή ή αθλήτριας που υπέπεσε στο παράπτωμα, εκτός εκείνων των περιπτώσεων για τις οποίες η ποινή αναγράφεται ρητά στον κανονισμό οπότε και επιβάλλεται χωρίς απολογία. Σε κάθε περίπτωση ο αθλητής δικαιούται να ζητήσει ακρόαση από τον Έφορο, το Γενικό Αρχηγό ή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

 Η επιβολή της ποινής γίνεται κατά δίκαιη χρήση και σύμφωνα με την καλή πίστη.

 

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ - ΚΙΝΗΤΡΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

1. ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ισχύει ότι προβλέπεται τον εκάστοτε ισχύοντα αθλητικό νόμο καθώς και επίσης και από τον κανονισμό μετεγγραφών της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν τα τμήματα του συλλόγου.

2. ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Τα μέλη των αγωνιστικών ομάδων συμμετέχουν στο οικονομικό κόστος των αποστολών (επίσημων ή τουρνουά) της ομάδας. Ο Σύλλογος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση του κόστους συμμετοχής των μελών των αγωνιστικών ομάδων σε επίσημες διοργανώσεις ανάλογα με το είδος της διοργάνωσης και τις επιδόσεις. 

3. ΚΙΝΗΤΡΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

Απαλλάσσονται από την πληρωμή μηνιαίας συνδρομής οι αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία Ανδρών ή Γυναικών και συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία και στους αγώνες του Πρωταθλήματος της εκάστοτε κατηγορίας στην οποία συμμετέχει η ομάδα Ανδρών ή Γυναικών του Συλλόγου.

4. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος κάθε χρόνο βραβεύει στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του τμήματος ή σε άλλη επίσημη εκδήλωση, τους αθλητές και αθλήτριες που την προηγούμενη χρονιά πέτυχαν σημαντικές επιτυχίες. 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ.

Ο εσωτερικός κανονισμός μπορεί να αναθεωρηθεί με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία θα κοινοποιηθεί στα μέλη, τους αθλητές / αθλήτριες και τους γονείς και κηδεμόνες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γενικό Αρχηγό του τμήματος καθώς επίσης και τους Εφόρους των Ομάδων στις οποίες συμμετέχουν οι αθλητές και αθλήτριες.

Ο Εσωτερικός Κανονισμός διατίθεται από τις Γραμματείες των τμημάτων προς κάθε ενδιαφερόμενο και έχει αναρτηθεί στους επίσημους δικτυακούς ιστότοπους (sites) των τμημάτων του Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

 Ιούνιος 2019 

ΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                                           ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                                  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στην Εθνική η Αλεξανδρή!

Κλήση στην Εθνική Ελλάδος γυναικών, για την Διονυσία Αλεξανδρή. Για πρώτηη φορά στην ιστορία της Ελευθρίας καλείται αθλητής της, στην εθνική ομάδα. Η τιμή για τον σύλλογο είναι μεγάλη, ενώ η Διονυσία, επιβραβεύεται για την μακρόχρόνια εξαιρετική απόδοσή της.

σεζόν 2019-2020